Våra laserapparater

Laserterapi på hästar och smådjur.

Fler och fler behandlas med laser från oss på Optilaser. Effekterna av den nya tekniken MPHI laser  är bättre och snabbare än andra kända metoder och har tillfört en ny dimension på behandling av hästar och smådjur.

Optilaser AB har levererat laserutrustning i 30 år från ASA-LASER som har en världsledande position inom medicinska lasrar. 

Vår leverantör ASA laser har sin bas i Italien och säljer medicinsk laserutrustning över hela världen. Deras nya teknik MLS  Multi Wave Locked system har visat sig vara mycket effektiv och innebär att två våglängder jobbar tillsammans i synkroniserad samverkan!

Alla våra lasrar levereras personligen och ca 100 sidors behandlingsinstruktioner, kurs / kursrabatt ingår vid köp. Vi har 2 års garanti. 

MPHI VET

Vår storsäljare för behandling av häst och hund där MLS tekniken och den innovativa mjukvaran gör den mycket lättarbetad. MLS tekniken som innebär att två våglängder jobbar tillsammans i samma prob 808mn & 905nm.
Flera färdiga diagnosprogram för Häst, Hund och Katt
Kursrabatt ingår alltid vid köp av våra lasrar samt personlig leverans!

MPHI VET ORANGE

Den kompletta lösningen för kliniker! Modellen med två utbytbara munstycken till proven, en för akupunkturpunkter och en för laserbehandling i munhålan.
Samma MLS teknik som MPHI Vet men med en starkare 905 nm diod

Katalog

Användarhandböcker

Klicka på respektive handbok nedan för att se några exempel på innehåll.

Ladda ner ASA-LASERS app

ABC of the Horse – ATLAS

En reviderad upplaga av välkända ABC of the Horse
Författare: Pauli Grönberg – Finland
Från författarens sida är avsikten med denna omarbetade Atlas att ge en detaljerad information om hästens anatomi samt en förståelse av de anatomiska strukturerna.
Boken har 3 avdelningar: Skelett/ Ligament Senor/ Muskulatur
Illustrationer visar varje ben, led & muskel samt dess position på hästen. Dessutom beskrivs ursprung, fäste, funktion & innervation för varje muskel.
ABC of the HORSE – ATLAS är inbunden och har 202 sidor. Den är rikt illustrerad och avsedd att användas av veterinärer, studenter, equiterapeuter, tränare och skötare.
BOKEN ÄR PÅ ENGELSKA OCH KOSTAR: 999 :- ink.moms o frakt.

Beställ boken här (Länk till webbshop)

box

Thumper PRO

Med en Thumper Pro erhålls snabba behandlingar då den har stor anläggningsyta. Båda sidor om ryggraden kan stimuleras samtidigt liksom båda benens lår och vadmuskler, utan motreaktion till händerna på behandlaren.

 

box

Thumper Mini Pro

Modellen med två massagekulor också lämpad för egen massage. Den är lätt, endast 1,4 kg där störst del av tyngden ligger i huvudet vilket ger tyngd i behandlingen, har långt handtag som gör det möjligt att styra massagen där du själv vill ha den.

box

Thumper VMTX

Låt VMTX glida över det område du skall bearbeta och lägg mer tryck på en mer specifikt retad punkt. Det finns tre utbytbara huvuden på VMTX för mer specifika punkter. Väger bara 0,9kg, variabel varvtalsreglering 20-40 hertz.