Webbkurs på Häst

Vi hänvisar nu till vår hästkurs som kommer att gå av stapeln. NÄSTA LASERKURS PÅ HÄST kommer att gå av stapeln på Täby Ryttarcenter 2-4 november Ta kontakt med Mats. mats @optilaser.se

KURSLEDARE LINE ÖSTERHAGEN

Line har jobbat som häst-terapeut i många år och startade Nordisk Häst och Hundterapiskola 2005. Utbildad i laserterapi och har fördjupat sig i funktionell anatomi på högskola i 3 år. Har 4 års akupunktur utbildning och har skrivit behandlingsguiden till ASAs MPHI Vet Orange akupunkturlaser.

Har dessutom föreläst för veterinärer både i Italien och USA i laser behandling. Line samarbetar med veterinärer och andra inom equieterapeut området. Vår ambition är att deltagarna efter kursen skall kunna använda sin laserapparat på bästa sätt.

Line är eftertraktad föreläsare och kursledare och är engagerad i ett 30 tal kurser per år. Vi hälsar Line varmt välkommen till oss på Optilaser.

Kursen och omfattar både skadebehandling och förebyggande behandling för leder, senor och muskler på tävlingshästar.

Kursen omfattar: Diagnos, var och varför skador uppkommer i bursor, leder, senskidor, senfästen, nervurträden, muskelfästen etc. Vad exteriöra avvikelser betyder och vilka skador som uppkommer av dessa. Hur man diagnostiserar och behandlar muskelproblem via triggerpunkter. Laserbehandlingsmetodik- vilka frekvenser som skall användas – hur mycket energi – hur ofta man behandlar etc. Ostelogi och ledlära, generell behandling av leder , samt behandling av utsatta skadeområden.

Mängder av behandlingsråd ges under dessa 3 dagar. Deltagaren får ett gediget kursmaterial om 100 sidor med tydlig vägledning hur du behandlar olika typer av behandlingsbara skador, förebyggande behandling, triggerpunkter. Dessutom detaljerat bildmaterial över skelett, senor, ligament, senskidor, bursor, muskler, exteriöra avvikelser mm.

Utskick kommer att ske ett par veckor innan kursstart då resterande belopp skall erläggas.

Intyg efter fullföljd kurs


VÄLKOMNA !!!!!

LINE, MATS

Anmälan - Webbkurs på Häst